Panin äitini raskaaksi

Perheeni, äitini, sisareni ja isäni ja minä elämme lähes kaoottista elämää. Ainoastaan sisareni toiminta on järkevää. Ammattikoulun suoritettuani olen ollut vain muutaman kuukauden työssä. Yleensä olen työttömänä. Vuoden kuluessa lähden armeijaan ja pääsen kaiketi eroon tästä surkeudesta. Silloin olen jo lähempänä 20 vuoden ikää. Äitini on tuurijuoppo, jolla on selviäkin hetkiä, mutta yhä harvemmin ja isän työsuhteet ovat joitakin hämärähommia. Saatuani ajokortin olen joskus ollut kuskaamassa jotakin, en tiedä mitä, mutta hyvät rahat olen aina saanut.

Sisareni Tiina on 16 tai täyttää nyt syksyllä 17 ja on lukiossa ensimmäistä vuotta. Joskus tuntuu, että hän on ainoa järkevä perheessämme. Toivonkin sisareni jatkavan opiskelua ja menestyvän itseäni paremmin.

Nytkin äitini on taas juonut jo useita päiviä. Välillä hän selviää vain jatkaakseen juomista iltapäivällä ystäviensä kanssa. Pääsiäinen useine pyhineen sai äitini taas juomaan. Loppuillasta hän sammuu ja hänet pitää joskus siirtää sänkyynsä, ellei hän ole itse ehtinyt raahautua sinne. Isäni lähti pääsiäisen jälkeen “työmatkalle” ja saa sitten joitakin todistuksia, joilla huijaa työkkäriä. Minullekin tulee joitakin kirjeitä turhan usein kaikesta mahdollisesta, mutta työtä ei kyllä tarjota.

Kävelen katua hiljalleen kotiini. Talomme on vanha ja kaipaisi remonttia, mutta rahaa ei ole ja jos onkin, se käytetään muuhun. Huhtikuun ilta on lämmin ja valoisa seistessäni pihalla. Viimein laahustan sisälle.
– Moi, huikkaan ovella.
– Hei, kuulen Tiinan äänen olohuoneesta, jossa hän istuu äitimme kanssa.
– Mitäs täällä? kysyn, vaikka näen tilanteen hyvin. Äitimme istuu nojatuolissa puolittain nukuksissa. Sisareni katsoo minuun avuttoman näköisenä.
– Viedään se nukkumaan sänkyynsä, ehdotan sisarelleni.

Tartumme äitiimme kiinni ja minä kiedon käteni hänen selkänsä taakse ja nostan ylös. Siskoni tukee toisella puolella siirtäessämme äitiäni eteenpäin. Puristan äitiäni lanteilta ja tuttu pistos kulkee lävitseni, mutta yritän unohtaa sen. Pidän äitiäni pystyssä siskoni avatessa äitini pitkät housut ja riisuessa ne hänen jalastaan. Puseron hän vetää myös pois.

– Jätä loput. Nukkukoon näin, sanon siskolleni ja asetan äitini sängylle kyljelleen ja laitan peitteen hänen jaloilleen. Katsahdan vielä humalaisen unta nukkuvaa äitiäni. Lyhyet, vaaleat hiukset, kasvoilla muutamia uurteita, jotka kertovat kuluttavista vuosista. 44-vuotias nainen, joka on kadottanut elämästään kaiken hyvän. Harmaat rintaliivit kätkevät alleen täyteläiset rinnat ja vatsa, joka on jo peiton alla, on pehmeän täyteläinen, ei kuitenkaan lihava. Jälleen sama tunne kuin äskenkin…
– Mennään pois, miltei kuiskaan Tiinalle ja lähden liikkeelle.
Keittiössä teen muutaman voileivän ja menen katsomaan telkkaria. Syödessäni kuuntelen, miten Tiina kertoo koulusta ja edessä olevista kokeista.
– Minä meen nukkumaan. Huomennakin on koe, Tiina sanoo. – Hyvää yötä.
– Hyvää yötä, vastaan ja katson kelloa. Se on kohta puoli yksitoista.

Tiinan mentyä nukkumaan sammutan valot olohuoneesta ja astelen rauhattomana edestakaisin. Tiedän, mitä minun tekee mieli, mutta pitää odottaa vielä. Sammutan telkkarin ja riisun itseni huoneessani. Olen alushoususillani ja käteni menee kuin automaatin ohjaamana suoraan housuihini sisälle. Tartun jäykistyneeseen kulliin ja lämmin mukava tunne lävistää koko vartaloni. Irrotan käteni ja vedän housuni ylös katsoen kelloa. Nyt on puoliyö.

Nousen sängystäni ja lähden huoneestani. Kävelen hiljaa ja kuuntelen. Tiina nukkuu huoneessaan ovi kiinni, joten jatkan matkaani. Käyn keittiössä ja otan käsipyyherullasta muutaman paperin mukaani. Tulen äitini huoneen ovelle ja pysähdyn. Katson nukkuvaa äitiäni leveässä sängyssä. Asento on sama, johon hänet asetinkin. Suljen oven takani varovasti.
Hiljaa siirryn sängylle ja peiton alle äitini viereen. Tunnen hengitykseni kiihtyvän ja sydämeni hakkaa vimmatusti kuin olisin juossut itseni hengästyksiin. Vien käteni äitini pakaralle. Sen pehmeys tuntuu sukkahousun läpikin. Puristelen sitä kevyesti. Sormeni etsiytyy sukkahousujen kumilangalle ja pienen hapuilun jälkeen onnistun saaman sormet vyötärökumilangan alle. Vedän housut alas polviin, siirrän äitiäni vähän ja onnistun saamaan alushousut yhdessä sukkahousujen kanssa alas polviin.

Kumarrun ja painan huuleni pehmeänkarhealle pakaralle. Liu’utan kieltäni alaspäin vakoa kohti. Tunnen nenässäni äitini hajun, joka on voimakas. Sormeni haparoi reisien välissä, joka tuntuu hikiseltä ja myös tuoksuukin siltä. Saan sormen painumaan pehmeään vakoon, jonka ympärillä oleva karvoitus on tuuhea. Painan sormen varovasti sisään, jonne se painuu pehmeästi ja kuuluu vain litsahdus. Pyöritän sormea sisällä ja yritän nuoleskella, mutta kieleni ei ylety riittävän pitkälle. Äitiäni pitäisi liikuttaa enemmän, mutta sitä en kuitenkaan tee. Luovutan ja suljen silmäni ja painan kieleni äitini peppuvakoon.

Tuttu ja voimakas maku tuoksuineen tunkeutuu aivoihini. Kieleni lipoo keskellä olevaa niljakasta aukkoa työntyen vähän sisällekin. Sylkeni valuu pakaralle ja suuni maistuu taas sille oudolle maulle. Pyöritän kieltä pepun alueella ja tunnen teostani mielihyvää. Oloni on hyvä. Peppu tuntuu pehmeältä ja kuvittelen sen olevan äitini pillu, jota haluaisin nuolla. Hapan maku suussani laimenee runsaan syljen ansiosta. Olen nuollut paikkoja riittävästi ja nousen ylös. Kullini on kovana kuin pamppu.
Ohjaan kullini äitini haaroissa olevalle vaolle. Sylkeni on kastellut paikkoja ympäriinsä ja samassa olen koko kullini mitalla äitini sisällä. Äitini pillu on lämmin ja kutsuva minulle. Se ottaa kullini lämpimään syleilyynsä.
– Oohh… Suustani pääsee tahdoton äännähdys kertoen nautinnosta, jota tunnen. Puristan kädelläni äitini pehmeää vatsaa ja teen työntöliikkeitä rauhallisesti.

Tungen käteni rintaliivin alle ja puristelen pehmeää rintaa kädessäni.

Nautinto on suunnattoman suuri ja tuntuu, että laukean aivan pian. Lopetan työntöliikkeet ja rauhoitun hetkeksi. Haluan nauttia tästä nyt, sillä viime kerrasta on jo aikaa, arviolta kaksi viikkoa. En ole useinkaan runkannut itseäni, koska näin tuntuu sitäkin paremmalta. Suutelen äitiäni niskaan ja aloitan uudelleen rytmikkään nussimisen. Tunnen läheisyyttä ja lämpöä tätä naista kohtaan. Syyllisyyden tunne tulee myöhemmin, mutta nyt nautin tästä hetkestä.
Vedän äitiäni vatsasta itseeni kiinni ja nussin kiihtyvällä rytmillä. Yritän taas rauhoittaa itseäni ja onnistunkin hidastamaan vauhtia. Irtaudun ylävartalollani äitini lämpimästä selästä. Laitan tyynyn suuni eteen jatkaen hiljaa nussimista.

En kestä enää pitkään. Nautinnon mukava kutina jossakin alhaalla tuntuu mahtavalta. Samassa silmissäni näkyy tähtiä ja murisen tyynyyn, joka on osittain suussani. Käteni puristaa äitini pehmeää reittä ja pakaraa lauetessani rajulla voimalla äitiini. Tyrskähtelen tyynyyn ja nenästäni valuu limaa ja itkun ja naurun sekainen tunne vyöryy lävitseni. Kullini nytkähtelee kuin sähköä saaneena ja tyhjentää sisältäni lastin äitini sisuksiin. Tärisen kuin kylmissään oleva ihminen, mutta tämä on seurausta nautinnosta, jonka hyväilemänä juuri nyt olen.

Jonkun ajan kuluttua tunnen puistatuksen herättävän minut nautinnon horroksesta. Tunnen kutistuneen kullini olevan äitini märällä häpyvaolla. Hitaasti vedän itseäni taaksepäin. Etsin tuomani paperipyyhkeet selkäni takaa, joihin kuivaan kullini. Sitten nousen polvilleni ja laitan paperit äitini jalkoväliin. Ensimmäinen paperi tulee aivan tahmaiseksi ja toinenkin kastuu heti. Vasta kolmas jää melko kuivaksi. Vedän äitini housut takaisin ylös ja nousen sängystä peitellen äitini hyvin, antaen suukon äitini viinantuoksuisille huulille ja poistun omaan huoneeseeni tahraisine papereineni.

Vuoteessani makaan ja odotan unta tulevaksi. Tiedän tehneeni väärin eikä tämä ollut ensimmäinen kerta. Tätä on jatkunut jo hetken aikaa. Nukahdan hetkeksi ja herään pian hiestä märkänä nähtyäni painajaisia. Yö jatkuu ja paha olo kalvaa minua. Tulisi vain aamu pian. Viimein nukahdan.
Aamulla herään astioiden kilahteluun. Nousen katsomaan ja totean isäni tulleen kotiin ja juovan kahvia keittiössä. Hän sanoo viipyvänsä lyhyen aikaa ja nukkuvansa muutaman tunnin ennen kuin lähtisi uudelleen “työkeikalle”. Juomme kahvin yhdessä ja puen kuin pakokauhun vallassa. Nähdessäni isäni menevän makuuhuoneeseen ja sulkevan oven takanaan polveni tuntuvat muuttuvan veteliksi.

Jään kuuntelemaan oven taakse ja kuulen äänen, joka tulee, kun hän vetää sukkahousut äitini jaloista pois. “Käytä kumia”, kuulen äitini kuiskaavan isälle vaisusti. Kuuluu kahinaa ja ähinää ja sängyn natinaa sen joutuessa kestämään kahden ihmisen painon yhdessä kohdassa. Isäni ihmettelee äitini liukkautta, mutta aloittaa sitten rajun rymistyksen. “Älä niin kovaa, sattuu…” mutta ääni katoaa huohotukseen. Enempää en voi kuunnella, vaan syöksyn ulos pakoon, mustasukkaisuuttani vaiko häpeääni?
—–
Meni kolme viikkoa ja käväisin vain äkikseltään kotona ja olin vielä lopuksi yhden yön kuskina kaverin autolla kuljettaessani hänen “muuttotavaroitaan”. Tavallaan pelkäsin mennä kotiin ja kohdata äitini.

Tullessani aamulla kotiin menin nukkumaan näkemättä äitiäni lainkaan. Heräsin iltapäivällä siskoni tullessa koulusta. Äitini oli laittanut ruokaa, mikä oli pienen ihmeen kaltainen asia. Syödessämme katselin vaisuna äitiäni ja siskoani. Äitini kyseli, missä olin ollut, mutta vastailin epämääräisesti. Sain kuulla, että isäni oli lähtenyt Viroon uteliaita poliiseja pakoon. Äitini ei tiennyt, koska hän tulisi takaisin.

Menin syötyäni suihkuun ja jäin sitten katsomaan mitä, telkkarista tulisi. Äitinikin tuli olohuoneeseen viereeni istumaan ja hänestä leijui kevyt oksennuksen tuoksu. Tiina lähti lukemaan läksyjään ja katsoin hänen takamustaan ajatuksissani ja totesin siskoni saaneen naisellisia muotoja kuin varkain.

Katsoin äitiäni ja tunsin taas saman tunteen nivusissani, joka riivasi minua niin usein.
– Miksi olet käynyt oksentamassa, kysyin äidiltäni, kun Tiina ei ollut enää kuulemassa.
– Ai, sinä huomasit. Minulla on aamuisin ja joskus iltapäivisinkin pahoinvointia. Niin, niin… Tiedän juomiseni sen aiheuttavan. Yritän olla juomatta, äitini sanoi.
– Hyvä, että huomaat itsekin, missä kunnossa olet.
Katsottuamme tv:n äärellä muutaman tunnin äitini nousi.
– Minua väsyttääkin niin kamalasti, mutta herään pian uneen päästyäni, äitini valitti.
– Eikö sulla ole niitä unilääkkeitä vielä jäljellä, kun viimeksi yritit raitistua, jotta saisit nukuttua? Mutta älä ota viinaa niitten kanssa.
– Taidan ottaa yhden ja mennä sitten nukkumaan, äitini sanoi ja lähti kohti makuuhuonettaan. – Hyvää yötä.
– Hyvää yötä, vastasin takaisin. Katsoin sairaalloisen halukkaasti äitini takamusta hänen poistuessaan huoneesta.

Toukokuu oli jo pitkällä ja yöt olivat jo melko valoisia. Minua väsytti myös ja painuin huoneeseeni. Nukahdinkin pian. Heräsin kuitenkin muutaman tunnin nukuttuani. Tunsin itseni virkeäksi ja ajattelin sen johtuvan päivällä nukkumisestani.

Minulla oli voimakas erektio ja suutani kuivasi kuin olisin ollut kuumuudessa ilman juotavaa. Lähdin keittiöön juomaan. Ollessani keittiön lattialla juomalasi kädessäni tunsin kiimaisen oloni täyttävän mieleni.

Siirryin keittiöstä äidin makuuhuoneelle, jonka ovi oli puolittain kiinni. Astuin hiljaa äitini sängyn vierelle ja katselin halukkaan irstain ajatuksin äitiäni. Kädessäni oli käsipyyhepaperia. Suljin oven takanani huolellisesti. Nostin peitteen äitini päältä sivulle varovasti. Nyt äidilläni oli yöpaita yllään, joka oli noussut lantion tasolle ja paljasti alla olevat alushousut täysin. Vein käteni housujen peittämälle etumukselle. Vaaleat housut eivät peittäneet voimakasta, tummaa karvoitusta, joka tuntui mukavalta kättäni vasten.

Hiljaa hivutin housuja alemmaksi. Karvoitus näkyi kiihottavasti ja vedin housut pois pakaroitten alta. Siirsin vaaleat, pehmeätä kangasta olevat housut nilkkoihin ja pois jaloista kokonaan. Painoin kasvoni tuuhealle karvoitukselle ja tunsin äitini himottavan tuoksun nenässäni. Annoin kevyen suukon karvoituksen keskellä näkyville häpyhuulille.

Tuoksu oli huumaava ja tunne, joka velloi sisälläni, teki minusta tärisevän ja jännityksen valtaaman olion. Näin ensi kertaa näin täydellisesti äitini jalkojen väliin. Sain koskea ja tuntea sormillani kaiken ihanuuden. Sain tuntea huulillani sen ihanuuden, joka äitini jalkojen välissä oli.
Levitin äitini siloisia reisiä ja vako avautui paremmin edessäni. Katsellessani kiimaisena edessäni avautuvaa näkyä riisuin housuni jalasta.

Nuolin pitkää vakoa, jota nyt levitin sormillani. Harmi, ettei valo riittänyt näyttämään kaikkea värikkyyttä kyllin tarkoin. Tunsin sormissani helmen, jonka tiesin antavan mielihyvää naiselle ja hieroin huuliani siihen. Kostea ja limainen erite täytti suuni pyöritellessäni kieltä tällä kohdalla. Tuntui hyvälle nuolla äitiäni tällä tavalla. Tämä tuntui todelliselta seksiltä, jota halusinkin. Tein pitkiä nuolaisuja, alhaalta ylös ja kielellä sitten muutama pyöräytys koko ajan suurenevalle helmelle.

Nousin äitini päälle nelinkontin ja ohjasin kädelläni kullin tuohon lämpimään ja limaiseen kohteeseen. Kuin kumisaappaalla olisi astunut suonsilmäkkeeseen oli ääni, joka kuului, kun painuin koko kullini mitalla äitini sisälle.

Makasin käsieni varassa äitini päällä, kun hän avasi hämmästyneenä silmänsä.
– Mit… Mitä ihm… Mika, miten sinä siinä olet? kuulin äitini hämmästyneen ja unensekaisen äänen kysyvän minulta.
– Minä… Niin minä…
– Mene pois… Kuulitko, lopeta! Mene pois… Mika, älä…
– Älä huuda, ettei Tiina vain kuule, vastasin hiljaisella äänellä.
– Mutta lopeta kuitenkin… Oletko aivan hullu? Olen äitisi…

Äitini kädet repivät käsiäni ja hän yritti siirtyä pois altani siinä onnistuenkin. Kullini oli pehmennyt ja se lurpsahti pois lämpimästä luolasta.
Äitini makasi kyljellään ja minä edelleen hänen päällään. Käänsin äidin väkisin takaisin selälleen ja polvillani painoin hänen reitensä erilleen.
– Huuda, niin Tiinakin näkee tämän, kuiskasin äidin korvaan.
Äitini veltostui allani kuin luovuttaneena.

– Äiti, minä rakastan sinua. Olet minulle tärkeä ihminen, kuiskailin äitini korvan juuressa ja suukottelin hänen kaulaansa ja poskea. Kiskoin samalla äitini yöpaidan pois kokonaan ja kaksi kaunista, täyteläistä, pulleaa rintaa pullahti eteeni. Tartuin toiseen kädelläni hieroen ja puristellen sitä innoissani.

Äitini makasi hiljaa allani ja tunsin jäykkyyden valtaavan taas kullini. Sydän hakkasi lujasti. Ohjasin uudelleen kullini äitini sisälle. Se oli lämmin ja kutsuva, kuten oli aina ollut.
Aloitin liikehtimisen ja katsoin olkani ylitse ja näin äitini reidet levitettynä ja itseni niiden välissä. Takamukseni teki liikettä ylös ja alas. Näky sai minut kiihottumaan lisää.

Puraisin pehmeätä rintaa sivulta ja kuulin veren kohisevan korvissani kiihkoni seurauksena. Tartuin äitini hiuksiin ja käänsin sivulle katsovaa päätä itseeni päin. Painoin huuleni vasten äitini huulia ja väkisin sain kieleni äitini suuhun, jossa pyöritin kieltäni. Sylkeni valui pitkin äitini leukaa kaulalle harrastaessani yksipuolista suutelua.

Painuin tiiviisti äitiäni vasten ja rytkytin itseäni edestakaisin äitini päällä. Puristelin äitiäni rinnoista, kasvoista poskilta. Toinen käteni pyöri pehmeällä pakaralla ja hain sormelleni reittiä koskettaa peppua. Pääsin sormellani perille, kun äitini ähkäisi.
– Älä sinne koske. Lopeta se heti…

Käteni palasi äitini kaulalle ja tunsin ihanan tunteen lähestyvän hitaasti. Mukava tunne velloi vatsaani ja nivusiani.
– Äiti, ahh… Kohta tulee… Oihh… Olet niin…
– Onko sinulla kumi? kuulin jostakin kaukaa äitini kysymyksen, johon en jaksanut reagoida.

Upposin nautinnon tähtisateeseen, kun minulta alkoi vyöryä sisältäni eritettä äitiini. Äitini kiemurteli allani, mutta puristin häntä lujasti ja nytkytin tasaisesti kaikkeni häneen. Tunsin suussani jotakin pehmeätä, johon upotin hampaani. En nähnyt enkä kuullut enää mitään. Olin kuin toisessa maailmassa.

Hätkähdin nyyhkivään ääneen ja tärinään. Avattuani silmäni näin äitini itkevän kuin pienen lapsen. Kierähdin äitini vierelle makuulle ja katsoin äitiäni vakavasti.

– Älä nyt itke, äiti. Olet minulle niin tärkeä ihminen, ettet uskokaan sitä, vakuuttelin äitiäni katuvalla äänelläni.
– En minä sitä epäilekään, äitini vastasi itkunsekaisella äänellä.
– Oletko tehnyt minulle tätä muulloinkin? äitini kysyi vaisusti saatuaan itkunsa laantumaan.
– Onko sillä väliä? vastasin.
– On sillä. Vastaa…
– N-no o-olen minä, sain sanotuksi.
– Voi luoja. Mitä sinä olet tehnyt, lapsi rakas! Tajuatko lainkaan, mikä minun tilani on tällä hetkellä? äitini kysyi kiivaasti.

– Kuinka niin..? kysyin ihmeissäni.
– Uskon olevani raskaana… Ja vielä omalle pojalleni! Siitä se minun oksenteluni ja väsymiseni johtuu. Luulin, että juomiseni oli vaikuttanut myös kuukautisiini…
Pysähdyin hetkeksi ja mietin.

– Voi hitto, mitä… En minä sitä ole tarkoittanut… Olen pahoillani, äiti.
– Mitä nyt tehdään? sain kysyttyä.
– Luojan tähden! äitini sanoi vaimealla äänellä vieden kädet kasvoilleen.
– Minun pitää heti aamulla yrittää päästä lääkärille. En voi pitää sitä, äitini sanoi viimein katsoen minua silmiin.

– Etkö? Mitä jos… yritin, mutta äitini käsi sulki suuni.
Vaivuin äitini turvallisen tuntuiseen kainaloon ja tunsin äitini käden kiertyvän ympärilleni. Tunsin äitini pidätetyt itkunpurkaukset samalla, kun tunsin hänen vartalonsa lämmön itsessäni. Tunsin olevani osa äitiäni ja lähempänä häntä kuin koskaan aikaisemmin.
Äitini kyyneleet kastelivat minunkin poskeni ja tajusin tekoni järjettömyyden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *